Contact
contact
Locatie en route
route
zoek
Zoek in de site

Over ons

Foto Over Ons

Over ons

De werkgroep Gedenkstenen Joods Apeldoorn wordt gevormd door Bert Huizing, Netty Heij, Ruthie Vermeulen (penningmeester) en Roeland Oudejans-Albers (voorzitter en initiatiefnemer)

De werkgroep Gedenkstenen Joods Apeldoorn is sinds 2018 actief. Doel is om, door middel van het leggen van gedenkstenen bij huizen van Joodse Apeldoorners die in de Tweede Wereldoorlog zijn weggevoerd en vermoord, de herinnering aan hen levend te houden.

Een mens is pas vergeten, wanneer zijn naam is vergeten

Daarnaast heeft de werkgroep zich ten doel gesteld scholen en scholieren bij deze gedenksteenleggingen te betrekken omdat wij van mening zijn dat educatie en kennis over de Tweede Wereldoorlog van groot belang is. De deelnemende schoolklassen krijgen een gastles van een overlevende uit de oorlog die tijdens de gastles zijn of haar verhaal vertelt. Aansluitend maken de leerlingen een gedenksteenlegging mee.

Ook bieden wij de familie van de slachtoffers de gelegenheid om een ceremonie bij te wonen. Tijdens deze ceremonie is er ruimte voor de verwanten om een actieve rol te spelen en bijvoorbeeld een woord te doen of een voordracht te geven.direct naar

Verhalen

lees verder

Educatie

lees verder

Getuigenissen

lees verder

Steun ons!

lees verder

Agenda

Datum
17.11.2023
Betreft
Gedenksteenlegging
Ontvangstlocatie
Regenboogbrink 20
Tijdstip
13:30
Locatie(s) steenleggingen

Zutphensestraat 153

lees verder
bekijk volledige agenda

Draai je telefoon
voor de beste beleving